Respect in Bayern-kamp: 'Het doet me goed om al dat talent bij Ajax te zien'

Respect in Bayern-kamp: 'Het doet me goed om al dat talent bij Ajax te zien'

17-09-2018 09:23
46

Bayern München-aanvaller Arjen Robben kijkt uit naar de ontmoeting met Ajax in de groepsfase van de Champions League. De Duitse en Nederlandse recordkampioen komen elkaar twee keer tegen: op dinsdag 2 oktober en woensdag 12 december.

Bayern München en Ajax zitten in een groep met Benfica en AEK Athene. Robben kan niet op voorhand zeggen wie hij als zwaarste tegenstander ziet. "Daar is het nog te vroeg voor", zegt Robben op de officiële website van de Bundesliga. "Ik ken de jongens van Ajax een beetje. Er is veel talent. Het doet me goed om dat te zien."

"Het Nederlands elftal maakt ook stappen. Het is erg leuk om ze in actie te zien", vervolgt de gestopte Oranje-international, die uitkijkt naar de dubbele ontmoeting met Ajax. "Ik heb er zin in, maar we moeten eerst tegen Benfica (woensdag, red.). Dat is een goed team."

Robben beseft dat Bayern München top moet zijn. "Het is de Champions League, dat is weer iets heel anders. Ploegen als Benfica kunnen in de omschakeling zeer gevaarlijk zijn. Aanvallend hebben we veel kwaliteit en creativiteit, verdedigend moeten we ook ons werk doen. Alleen dan kunnen we succesvol zijn."