Reserverol bij Nederlands elftal: 'Ik probeer het bij m'n club goed te doen'

Reserverol bij Nederlands elftal: 'Ik probeer het bij m'n club goed te doen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 10:16vr 21-09-2018 om 10:16

Kevin Strootman is schuldbewust en erkent dat hij de laatste tijd niet goed gespeeld heeft bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Olympique Marseille is echter strijdbaar en doet er alles aan om zich weer in het elftal van bondscoach Ronald Koeman te knokken.

"Ik weet ook dat ik de laatste wedstrijden in het Nederlands elftal niet goed gespeeld heb en als je in een negatieve spiraal zit, is alles wat je doet negatief, ook als je normaal speelt", vertelt Strootman aan FOX Sports. "Ook dan wordt het uitgelegd als slecht. Je moet gewoon zorgen dat je het zelf beter doet. Ik wil het team helpen. Ook als ik op de bank zit, al kun je dan iets minder doen."

Strootman weet wat hem te doen staat: knokken en hopen op Koeman. "Het is de keuze van de trainer. Je moet gewoon zorgen dat je beter speelt dan je concurrent en zorgen dat je erbij blijft."

"Ik denk dat ze het in de tweede helft tegen Frankrijk goed hebben ingevuld. Je probeert daar je steentje aan bij te dragen. Ik probeer het hier bij m'n club goed te doen, zodat de bondscoach me selecteert. Dat is de doelstelling."

Poll

Moet Strootman in de basis staan bij Oranje?

(1007 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws