Litmanen: 'De Ligt kan naar Real of Barça als opvolger van Ramos of Piqué'

Litmanen: 'De Ligt kan naar Real of Barça als opvolger van Ramos of Piqué'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 15:28vr 21-09-2018 om 15:28

Jari Litmanen is vol lof over het huidige Ajax. Eén speler bevalt hem in het bijzonder: Matthijs de Ligt. De Ajax-aanvoerder kan volgens de 47-jarige Fin moeiteloos mee bij Real Madrid of Barcelona.

Litmanen volgt de prestaties van Ajax tegenwoordig op de voet. "De spelersgroep is in balans", concludeert hij in gesprek met Yle Sports. "Met Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind, Lasse Schöne en Dusan Tadic hebben ze ervaring, terwijl er met Kasper Dolberg, Frenkie de Jong, Donny van de Beek goede, jongens spelers aankomen. Maar de grootste parel is de Ligt."

"De Ligt was op zeventienjarige leeftijd al goed genoeg voor een Europa League-finale. Sterker nog, hij was één van de beste spelers op het veld", vervolgt de Ajax-legende zijn lofzang. "Hij heeft alles wat een grote speler moet hebben, maar er is geen haast bij. De Ligt weet dat hij beter wordt bij Ajax, dus een transfer komt later wel."

Litmanen voorspelt De Ligt een toekomst in de Europese top. "Hij kan Sergio Ramos opvolgen bij Real Madrid of Gerard Piqué opvolgen bij FC Barcelona. Ik denk dat hij direct naar één van die clubs gaat. Hij is ongelooflijk getalenteerd en uitzonderlijk ver voor zijn leeftijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is De Ligt na dit seizoen klaar voor Barça of Real?

(2099 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws