Van Bommel hing Schöne-teksten op in PSV-kleedkamer: 'Zou iedere trainer doen'

Van Bommel hing Schöne-teksten op in PSV-kleedkamer: 'Zou iedere trainer doen'

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 18:33ma 24-09-2018 om 18:33

De uitspraken van Lasse Schöne voorafgaand aan de topper van zondagmiddag werkten extra motiverend voor de spelers van PSV. Trainer Mark van Bommel besloot de teksten van de Ajax-middenvelder te printen en op te hangen in de kleedkamer.

"Die hing er inderdaad. Wat Schöne zei? Dat zij na dit weekend bovenaan zouden staan", zegt verdediger Denzel Dumfries bij PSV TV. "Het hing er niet zo heel groot, het was een A4'tje op het bord."

De PSV-spelers waren daardoor nóg meer gemotiveerd tegen Ajax. "Als je dat ziet is het een motivatie", zegt Dumfries. "Hij hangt er en natuurlijk praat je er met de jongens over, maar de trainers zeggen er niets over. Ik weet niet hoe vaak het wordt gezegd, maar het gebeurt. Dat is iets wat je meeneemt naar de wedstrijden toe."

Dumfries weet niet meer of zijn oude trainers Alex Pastoor (Sparta) en Jurgen Streppel (sc Heerenveen) ook zoiets deden. Van Bommel deed het dus wel. "Ik kan het me niet meer herinneren, maar ik denk dat iedere trainer het wel zou ophangen, toch?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws