Buijs onder de indruk van Padt-consternatie: 'Toen een ouderwetse Nokia'

Buijs onder de indruk van Padt-consternatie: 'Toen een ouderwetse Nokia'

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 14:07wo 26-09-2018 om 14:07

Alle commotie rondom zijn arrestatie en het inleveren van de aanvoerdersband is Sergio Padt niet in de koude kleren gaan zitten. Dat laat FC Groningen-trainer Danny Buijs woensdag weten aan Dagblad van het Noorden. 

"Natuurlijk merk ik wel aan hem dat er het een en ander is gebeurd. Het is een mens. Hoewel ik het absoluut afkeur wat hij heeft gedaan, ken ik Padt wel als iemand die structureel klaar staat voor alles en iedereen", aldus de oefenmeester.

"Oke, hij is in de fout gegaan. De gevolgen komen hard aan. Heel Nederland heeft het er over. Dat heeft ook consequenties voor zijn kinderen, zijn familie, noem maar op. Uiteraard doet dat wat met hem."

Publiciteit
Buijs is onder de indruk van alle publiciteit die is ontstaan na het veelbesproken treinincident. "Ik keur het absoluut niet goed wat er is gebeurd, maar ik moet je eerlijk bekennen dat dit soort incidenten vijftien tot twintig jaar geleden ook wel plaatsvonden, toen ik zelf nog speelde."

"Het verschil is dat we toen nog die ouderwetse Nokia hadden waar we alleen maar mee konden bellen of een tekstberichtje versturen. Als je toen de fout in ging, lag dat veel minder snel op straat."

Donderdagavond neemt FC Groningen het voor eigen publiek op tegen FC Twente. Padt staat in het bekerduel 'gewoon' onder de lat. 

Lees ook: Buijs heeft mededeling voor spelersgroep: nieuwe aanvoerder bekend

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws