Nijland: 'Als dit verhaal zou kloppen, ben ik liever vandaag dan morgen weg'

Nijland: 'Als dit verhaal zou kloppen, ben ik liever vandaag dan morgen weg'

27-09-2018 06:56
27

Hans Nijland herhaalt dat FC Groningen niet bezig is met het binnenhalen van Erwin Koeman als vervanger van Danny Buijs. Met dat bericht kwam NOS-commentator Jeroen Elshoff eerder deze week. Hij vernam 'uit redelijk betrouwbare bron' dat Groningen contact op heeft genomen met Koeman, die momenteel assistent-trainer is bij Fenerbahçe.

"Honderd procent niet waar", laat Nijland duidelijk weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als dit verhaal zou kloppen, dan ben ik nog liever vandaag dan morgen weg bij FC Groningen. Ik zou mezelf een onvoorstelbare klootzak, nietsnut en slapjanus vinden. Misselijkmakend zelfs. We zijn amper zes duels met Danny onderweg."

Nijland ontkende woensdag ook al tegenover De Telegraaf. "Als dat zo zou zijn, dan zou ik toch een ongelooflijke nietsnut zijn? Als dat zo is, dan moet niet Danny Buijs, maar Hans Nijland opstappen bij FC Groningen."

Het zit Groningen in de beginfase van de competitie niet bepaald mee. De Trots van het Noorden won pas slechts een van de eerste zes wedstrijden en kreeg deze week te maken met de situatie rond Sergio Padt. De doelman toonde agressief gedrag in een trein. Padt leverde zijn aanvoerdersband in na de commotie.

De telefoon van Nijland stond een aantal dagen roodgloeiend. "Het wordt hoog tijd dat het hier weer over voetbal gaat, joh", vertelt hij. "Winnen en verliezen, dat hoort er allemaal bij, al baal je er ook verschrikkelijk van als je verliest. Maar dit gezever, daar word je zó moe van."

Lees ook: 'Ik heb vernomen dat FC Groningen via-via iemand heeft benaderd: Koeman'