Ajax waagde poging voor Groeneveld: 'Maar zijn beslissing stond al vast'

Ajax waagde poging voor Groeneveld: 'Maar zijn beslissing stond al vast'

05-10-2018 08:59
47

Ajax heeft afgelopen zomer een poging gewaagd om Arnaut Groeneveld over te nemen van NEC, onthult Club Brugge-manager Vincent Mannaert vrijdagochtend. De uit Nijmegen overgekomen aanvaller ontwikkelt zich in België spectaculair en heeft zich zelfs in de voorselectie van Oranje gespeeld.

Ajax en meerdere Premier League-clubs, Groeneveld liet onlangs al de naam van Manchester City vallen, toonden aan het einde van vorig seizoen interesse. De 21-jarige aanvaller had zijn keuze toen echter al gemaakt. "Wij speelden iets sneller op de bal", vertelt Mannaert aan Het Nieuwsblad. De regerend landskampioen van België hield vorig seizoen al rekening met een mogelijk vertrek van oud-NEC'er Anthony Limbombe, die inmiddels voor het Franse FC Nantes speelt en legde in een vroegtijdig stadium contact met Groeneveld. "Toen andere clubs zich roerden, stond zijn beslissing al vast."

Dat de geboren Nigeriaan als jeugdspeler te licht werd bevonden door PSV, was voor Mannaert en de zijnen geen belemmering. "Hetzelfde gebeurde met Thomas Meunier, Nacer Chadli bij Standard, Hans Vanaken bij PSV of Mats Rits bij Ajax (Vanaken en Rits spelen inmiddels bij Club Brugge, red.). Allen spelers die nadien bij een kleinere club terechtkwamen en daar weerbaarheid opdeden. Die weerbaarheid vinden wij net waardevol bij Club."

Lees ook: Miljoenenbod op sensatie Groeneveld geweigerd: 'Kiezen niet voor snel geld'