Jonker looft 'opzienbarend' Ajax: De manier waarop is in München echt aangekomen

Jonker looft 'opzienbarend' Ajax: "De manier waarop is in München echt aangekomen"

Gepubliceerd: zondag 7 oktober 2018 om 22:22zo 07-10-2018 om 22:22

Andries Jonker is lovend over het slimme spel van Ajax tegen Bayern München en stelt dat de remise in de Champions League hard is aangekomen bij Der Rekordmeister. Afgelopen dinsdag werd het 1-1 in München.

"De manier waarop is in München echt aangekomen. Bayern had bij vlagen geen oplossing voor het positiespel van Ajax. Velen, waaronder ik, hadden dat vooraf omgekeerd ingeschat", zegt Jonker bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik dacht ook dat Bayern zeventig/tachtig procent de bal zou hebben, maar dat was dus niet zo. De Jong deed nog niet eens mee. Dan wordt het normaal gesproken alleen maar beter. Dit is echt opzienbarend geweest."

Ook Wim Kieft dacht dat Ajax naar de slachtbank geleid zou worden. "Zo zag het er ook uit. Alsof het een tempo te hoog was en fysiek onhaalbaar voor Ajax was. Gek genoeg kwamen ze in de wedstrijd. Je kunt zeggen dat Bayern niet zo goed speelde, maar dan moet je het zelf nog wel doen. Waar je vrolijk van wordt is de manier waarop ze het hebben gedaan: met heel veel lef en durf."

Dan mengt Youri Mulder zich in de discussie. "Dat is het dus vaak: het geloof dat je het kunt doen. Waarom heb je dat niet vanaf het begin? Omdat je onder de indruk bent van de naam? Waarom? Uiteindelijk moet je die wedstrijd gewoon met 1-3 winnen."

Jonker merkte op dat Ajax anders speelde dan een week daarvoor tegen PSV. "Tegen PSV hoopten ze te voetballen, maar daar kwam geen barst van terecht. Nu hebben ze het wat meer defensief ingericht en kwamen ze wél aan het voetballen, dus ik denk dat ze vooral zichzelf hebben verrast."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws