'Cocu richting uitgang bij Fenerbahçe: gesprekken over ontslagvergoeding gestart'

'Cocu richting uitgang bij Fenerbahçe: gesprekken over ontslagvergoeding gestart'

09-10-2018 08:25
42

Phillip Cocu lijkt onderweg naar de uitgang bij Fenerbahçe. Volgens het Turkse Fanatik is de clubleiding maandag begonnen met de onderhandelingen over het vertrek van de Nederlandse coach.

Cocu kent bij de Turkse topclub een dramatische seizoensstart. Na acht duels heeft Fenerbahçe acht punten en staat het op een vijftiende plek in de competitie. Daarom is volgens Fanatik Cocu's zaakwaarnemer Rob Jansen afgereisd naar Turkije om daar met de clubleiding te onderhandelen over een ontslagvergoeding. Het medium verwacht eind van de week duidelijkheid.

Wedden

Meer odds

Cocu stapte afgelopen zomer over van PSV naar Fenerbahçe. Hij tekende daar een contract tot 2021, maar lijkt die niet uit te gaan dienen. Vorige week donderdag werd in de Europa League nog wel van Spartak Trnava gewonnen, maar afgelopen weekend eindigde het competitieduel met Istanbul Basaksehir in 0-0. De laatste competitieoverwinning dateert alweer van 16 september, toen met 0-1 werd gewonnen bij Konyaspor.

In een eerder stadium verklaarde Fenerbahçe-voorzitter Ali Koc dat Cocu bij ontslag een vergoeding van twaalf maanden salaris krijgt. "Het salaris dat hij ontvangt is nog geen drie keer van wat hij bij PSV kreeg. We zijn wat terughoudender met het geven van informatie, dus we geven wat beknopte antwoorden", stelde hij in september.