ADO verbaasd én sceptisch over Eredivisie-plannen: Kan niet zomaar

ADO verbaasd én sceptisch over Eredivisie-plannen: "Kan niet zomaar"

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 16:22di 09-10-2018 om 16:22

ADO Den Haag is een voorstander van het plan om alle clubs in de Eredivisie te laten spelen op natuurgras. Er zitten echter de nodige addertjes onder het gras, vermoedt directeur Mattijs Manders. 

Maandagavond lekten een aantal Eredivisie-plannen uit: onder meer het verbannen van kunstgras op het hoogste niveau staat hoog op de agenda. "Ik ben verbaasd dat dit nu bekend wordt", aldus Manders tegen Omroep West

"Het voorstel is nog veel te voorbarig. De Eredivisie CV heeft een extern bureau ingeschakeld. Dat is nog bezig met een analyse waarin de belangrijkste punten inderdaad kunstgras en een nieuwe competitieopzet zijn. Dus ik kan er nog helemaal geen uitspraken over doen."

Of het huidige plan hem bevalt? "Ik ben dan misschien wel voorstander van spelen op echt gras, maar als je er berekeningen op los laat en kijkt naar de praktische kant, dan kun je niet zomaar overstappen van kunstgras naar gras."

Switchen naar natuurgras kost een flinke smak geld, weet hij. ADO zou bijvoorbeeld niet meer kunnen trainer in het eigen stadion. "Want het natuurgras in het stadion is dan alleen voor wedstrijden. Daarnaast moeten we een accommodatie hebben die voldoet aan de eissen van deze tijd. Dat is allemaal niet zo makkelijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws