Ongekend schandaal in Belgisch voetbal: Ik val echt compleet uit de lucht

Ongekend schandaal in Belgisch voetbal: "Ik val echt compleet uit de lucht"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 16:38wo 10-10-2018 om 16:38

De Belgische voetbalwereld staat op zijn kop door de arrestaties rond fraude en matchfixing in de Jupiler Pro League. Mehdi Bayat (rechts op de foto), coach van Charleroi en broer van de opgepakte spelersmakelaar Mogi Bayat, reageert vol ongeloof.

In gesprek met L’Avenir doet hij zijn verhaal. "Ik heb het nieuws pas te horen gekregen", stelt Bayat. "Ik val echt compleet uit de lucht. Ik heb geen idee wat hier aan het gebeuren is." Bayat stelt de Charleroi-fans gerust. "Het enige wat ik weet, is dat Charleroi hier niets mee te maken heeft. Onze club werd ook niet onderzocht."

Naast de arrestaties van spelersmakelaars Bayat en Dejan Veljkovic, deed de politie invallen bij de gerenommeerde Belgische topclubs als Club Brugge, Anderlecht en Standard Luik. De Belgische Minister van Justitie Koen Geens stelt dat matchfixing funest is voor de integriteit in de sport. "Matchfixing ondermijnt de integriteit in de sport. Justitie werkt aan een eerlijke sport. Er is een nationaal platform opgericht om informatie uit te wisselen en acties te ondernemen."

De directeur van de Belgische Pro League Pierre François reageert geschokt op het nieuws. "Dit is verontrustend voor het imago van het Belgisch voetbal." François geeft aan dat hij voorlopig niet meer kan en wil zeggen. "Persoonlijk ben ik nergens van op de hoogte. Bij de Pro League gebeurt er momenteel niets. Ik wacht op meer informatie voordat ik uitgebreid reageer."

Lees ook: Bom onder Belgische voetbal: huiszoekingen bij Anderlecht en Club Brugge

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws