Bom onder Belgische voetbal: huiszoekingen bij Anderlecht en Club Brugge

Bom onder Belgische voetbal: huiszoekingen bij Anderlecht en Club Brugge

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 10:56wo 10-10-2018 om 10:56

Het Belgische voetbal schudt op zijn grondvesten. De federale politie is woensdagochtend op meerdere plaatsen binnengevallen in een grootschalig corruptie-onderzoek.

Verschillende media in België, waaronder Het Nieuwsblad, Sporza en Het Laatste Nieuws, melden dat het federaal parket bezig is met twee onderzoeken. Het ene richt zich op financiële fraude en het witwassen van geld in het voetbalmilieu, het andere op matchfixing in de Jupiler Pro League.

Zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn opgepakt voor verhoor, bevestigt het federaal parket. Dat is niet het enige: ook Club Brugge-coach Ivan Leko, voormalig Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck en de scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertente worden verdacht van een rol in het corruptieschandaal.

Bayat, de machtigste spelersmakelaar in België, ligt zwaar onder vuur. Hij doet zaken met alle grote clubs in de Jupiler Pro League, onder andere met Anderlecht. Vooral met het vorige bestuur en Van Holsbeeck had Bayat een goede band. Het gerucht luidt dat Bayat - en ook Veljkovic - veel zaken doen op de Belgische transfermarkt die niet bepaald koosjer zijn.

De ondervraging van Leko is ook opvallend. De Club Brugge-trainer kwam woensdag niet opdagen op de training, omdat hij meegenomen is voor verhoor. "Club Brugge verleent zijn medewerking aan het onderzoek en heeft niets te verbergen”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe tegen VTM Nieuws. Naast Club Brugge en Anderlecht is bij acht andere clubs een huiszoeking aan de gang.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws