Martinez prijst Nederlands elftal: 'Geen incident meer, het is anders'

Martinez prijst Nederlands elftal: 'Geen incident meer, het is anders'

17-10-2018 09:47
30

Roberto Martinez is onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal. Dinsdagavond speelde zijn België voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen het keurkorps van Ronald Koeman. 

"Het is geen incident meer als je in de Nations League ruim wint van Duitsland en met wat pech net verliest van wereldkampioen Frankrijk", zei Martinez na de remise in Brussel. "Je kan zien dat er in dit team een andere sfeer heerst ten opzichte van twee jaar geleden."

Voor de camera van VTM vertelde de Spaanse trainer dat de gelijkmaker van Arnaut Groeneveld een 'key moment' in de wedstrijd was. "We startten heel goed – veel beweging met en zonder bal. Het doelpunt dat we maakten was buitengewoon. Het tegendoelpunt vervolgens is een ontgoocheling omdat we de bal weggeven op een onnodige manier."

"Daarna sloop er wat meer twijfel in onze acties. Het was leuk om Simon Mignolet en nog andere spelers, die normaal minder minuten maken, aan het werk te zien. We vergaren zo weer nieuwe informatie na een match tegen een sterk team."

Na de pauze konden De Rode Duivels, met de nodige wissels, niet overtuigen. "Maar ik denk dat we positief moeten blijven. We zijn al een tijdje ongeslagen en eindigden derde op het WK", aldus Martinez. "We geloven dat we nog goede spelers in België zullen produceren. We moeten hen het aantal wedstrijden gunnen in deze ontwikkeling."

Lees ook: Belgische pers 'wil derby snel vergeten': 'Nederland heeft een bredere basis'