Update: Chong zit bij United-selectie en mag hopen op Champions League-debuut

Update: Chong zit bij United-selectie en mag hopen op Champions League-debuut

22-10-2018 22:20
92

José Mourinho moet Manchester United-talent Tahith Chong een kans geven in de Champions League. Daar pleit het lokale Manchester Evening News maandag voor.

Chong (18) maakt veel indruk bij de beloften van Man United, maar wacht nog op zijn eerste minuten in de Premier League en Champions League. Komende dinsdag, als de Engelse grootmacht het in eigen huis opneemt tegen Juventus, moet het er volgens MEN maar eens van komen. 'Chong is één van de grootste talenten uit de United-opleiding van de laatste jaren', klinkt het.

'Chong is nu even oud als Marcus Rashford, toen die een kans kreeg van Louis van Gaal. Hij verdient voor de jaarwisseling zijn debuut te maken om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Hij staat op een kruising: Chong is nu al veel te goed voor de jeugdteams van United, maar mist de ervaring om zich een volwaardig lid van de hoofdmacht te noemen.'

De uitschakeling in de League Cup is niet in het voordeel van Chong, die volgens Manchester Evening News qua speelstijl doet denken aan Arjen Robben. 'Het Nederlandse wonderkind heeft laten zien dat hij immens veel talent heeft en een type aanvaller is dat United dit seizoen mist. José Mourinho kan de kans om Chong te laten debuteren eigenlijk niet laten schieten.'

Chong staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij Manchester United, dat hem losweekte bij Feyenoord.

Update 13.21 uur: De kans bestaat dat Tahith Chong dinsdagavond zijn Champions League-debuut maakt voor Manchester United. Het Nederlandse toptalent (18) traint in de aanloop naar het duel met Juventus mee met de hoofdmacht. De Engelse pers ziet dat als een voorteken voor een plek in de wedstrijdselectie. Chong zou de geblesseerde Alexis Sánchez kunnen vervangen.

Update 22.19 uur: Chong mag dromen van zijn Champions League-debuut. De Nederlander zit bij de selectie voor het duel met Juventus van komende dinsdag.