Hoofdrol Pogba: bizarre aanloop, assist en balverlies leiden tot United-zege

Hoofdrol Pogba: bizarre aanloop, assist en balverlies leiden tot United-zege

28-10-2018 19:05
17

Manchester United heeft zondag een broodnodige overwinning geboekt in de Premier League. Op Old Trafford moest Everton eraan geloven: 2-1. Paul Pogba eiste een hoofdrol op.

Manchester United pakte in de eerste tien speelronden slechts veertien punten en móést voor eigen publiek winnen om de aansluiting met de top enigszins te behouden. Dat lukte, al ging het met hangen en wurgen. De hoofdrol was voor Pogba, die bij alle hoogtepunten - zowel positief als negatief - betrokken was.

Pogba mocht na een klein half uur aanleggen vanaf elf meter na een lichte overtreding van Idrissa Gueye op Anthony Martial. Niet voor het eerst dit seizoen liep de Franse middenvelder in een tergend traag drafje naar de bal, om vervolgens te missen. Jordan Pickford bokste de bal echter niet naar de zijkant, waardoor Pogba de rebound wél kon benutten.

Meteen na rust gaf Pogba de assist voor de fraaie 2-0 van Martial. In de slotfase eiste de Fransman nógmaals de hoofdrol op. Met dom balverlies leidde hij een Everton-counter in, waarna Chris Smalling in de zestien aan de noodrem moest trekken. Gylfi Sigurdsson bracht vanaf de penaltystip de spanning terug, maar verder liet United het niet meer komen.