Feyenoorders zoeken De Jong: Zeker weten, vooral aan het begin heel veel

Feyenoorders zoeken De Jong: "Zeker weten, vooral aan het begin heel veel"

28-10-2018 20:04
128

Frenkie de Jong kreeg in de Klassieker (3-0) de nodige tikken te verwerken van Feyenoorders. Na afloop wil de Ajax-uitblinker er niet té zwaar aan tillen.

Ploeggenoot Daley Blind zei na afloop tegen het ANP dat scheidsrechter Björn Kuipers spelers beter moet beschermen, maar De Jong is het daar slechts deels mee eens. Hij is niet geblesseerd geraakt. "Het is op zich prima. Na een wedstrijd is het altijd iets gevoeliger, maar als het goed is heb ik geen probleem", vertelt de Ajacied aan Voetbal Inside.

De Jong merkte wel dat hij werd gezocht. "Zeker weten. Vooral aan het begin heel veel. Over het algemeen werden ze bestraft door de scheidsrechter, dus het is prima. Uiteindelijk kregen ze twee minuten later ook rood (Jeremiah St. Juste)."

Twee minuten vóór die rode kaart kreeg De Jong een schop op de kuit van Jens Toornstra. "Het deed niet heel veel pijn, maar het was wel een tik hoog op de kuit, van achteren. Ik weet niet of het rood is. Ik had het er nog met hem over, nadat hij naar me toe kwam lopen. Hij zei: misschien heb ik geluk dat Kuipers niet ging kijken bij de VAR."