L'Equipe: Memphis maakt ruzie in kleedkamer Lyon en ligt slecht in de groep

L'Equipe: Memphis maakt ruzie in kleedkamer Lyon en ligt slecht in de groep

29-10-2018 13:12
114

Memphis Depay begon zaterdag in de competitiewedstrijd van Olympique Lyon tegen Angers op de bank, omdat hij niet goed in de groep ligt. Dat meldt L'Equipe. De Oranje-international klaagde na de zege openlijk over het feit dat hij niet in de basis stond.

"Ik voel me niet altijd een gewaardeerde speler, maar ik laat het elke keer weer zien", verklaarde Memphis, nadat hij Lyon als invaller met een assist en goal aan de drie punten had geholpen tegen Angers (1-2). "Ik denk dat ik meer respect verdien. Ik zou elke wedstrijd moeten spelen."

In Frankrijk en Nederland werden vraagtekens gezet bij de keuze van trainer Bruno Genesio om Memphis op de bank te zetten, maar L'Equipe weet meer. Voor de aftrap zat de aanvaller lange tijd voor zich uit te staren op de parkeerplaats van het Stade Raymond Kopa, omdat hij weer op de bank zou beginnen. Vervolgens nam hij niet actief deel aan de warming-up, zat hij minutenlang op een bal en sleepte hij zichzelf naar de dug-out.

Het onprofessionele gedrag van Memphis verraste de technische staf van Lyon niet: zij hoopten dat Memphis revanche zou nemen op het veld. Dat gebeurde ook, maar zijn teamgenoten waren allesbehalve blij met Memphis. Het gedrag van de Oranje-international was volgens L'Equipe dinsdag, toen Lyon in de Champions League speelde tegen Hoffenheim, óók al reden tot onvrede in de spelersgroep.

Memphis speelde matig in de eerste helft van het uitduel met Hoffenheim, maar maakte indruk met zijn doelpunt na rust. Nadat hij in de 81ste minuut werd gewisseld, gaf Lyon de drie punten alsnog uit handen. Memphis ontstak vervolgens in woede in de kleedkamer. De situatie zou zo verhit zijn geraakt, dat Genesio ertussen moest springen. Lyon of Memphis heeft nog niet gereageerd op het artikel van L'Equipe.