'Mondeling akkoord over contract: Sterling gaat dik 300.000 per week verdienen'

'Mondeling akkoord over contract: Sterling gaat dik 300.000 per week verdienen'

01-11-2018 15:05
26

Raheem Sterling heeft met Manchester City mondeling akkoord bereikt over een nieuw contract. Het nieuwe contract maakt de Engelsman in een klap de best betaalde Engelse speler. Volgens Daily Mail gaat Sterling 340.000 euro per week verdienen.

Volgens The Daily Mail zal Sterling zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Club en speler zouden al maanden aan het onderhandelen zijn, maar zijn nu toch tot een mondeling akkoord gekomen. De verwachting is dat later deze week de deal ook officieel naar buiten zal worden gebracht.

Het huidige contract van Sterling loopt tot eind 2020. Met de nieuwe verbintenis is hij tot 2023 aan de club verbonden. De buitenspeler verkaste in 2015 van Liverpool naar Manchester City voor dik zestig miljoen euro.

Manager Pep Guardiola zal blij zijn met de nieuwe deal. Hij verklaarde in september al dat hij graag wilde dat Sterling voor langere tijd zou worden vastgegeld. "We zijn tevreden met hem en willen graag met hem door", zei hij toen. "Mijn club kent mijn mening en dat delen we. Daarna is het aan de club en de zaakwaarnemer."