Update: Rutten stapt per direct op in Israël, weg naar Twente ligt open

Update: Rutten stapt per direct op in Israël, weg naar Twente ligt open

Gepubliceerd: donderdag 1 november 2018 om 17:44do 01-11-2018 om 17:44

Fred Rutten is ontslagen als trainer van Maccabi Haifa. Althans, dat melden 'welingelichte Israëlische bronnen' volgens Voetbal International. Rutten werd nog geen jaar geleden aangesteld.

Maccabi Haifa presenteerde Rutten in januari 2018 als nieuwe hoofdtrainer, maar een groot succes is zijn verblijf niet. Onder leiding van de 55-jarige oefenmeester staat de twaalfvoudige kampioen van Israël op de achtste plaats met negen punten uit de eerste acht competitiewedstrijden.

Maandag boekte Maccabi Haifa nog wel een uitzege op Hapoel Tel Aviv (1-2), maar de clubleiding heeft naar verluidt besloten de stekker uit de samenwerking te trekken. Het contract van Rutten loopt door tot de zomer van 2019, waardoor Maccabi een afkoopsom moet betalen.

Mocht Rutten inderdaad ontslagen zijn, dan heeft de technisch commissaris van FC Twente zjin handen vrij om meer te doen bij de club uit Enschede. Hij combineerde zijn adviserende rol bij Twente met het trainerschap bij Maccabi Haifa. Donderdag werd al bekend dat Mo Allach is opgestapt bij de Israëlische club.

Update 17.44: Fred Rutten is opgestapt als trainer van Maccabi Haifa. Dat bevestigt de Israëlische club zojuist met een officieel statement op de clubsite. Rutten toont zich solidair aan technisch directeur Mo Allach, die donderdag al vertrok. De weg naar FC Twente ligt nu open voor Rutten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws