Koeman tovert konijn uit hoge hoed: 'Respect gehad voor al Cocu's beslissingen'

Koeman tovert konijn uit hoge hoed: 'Respect gehad voor al Cocu's beslissingen'

02-11-2018 23:35
18

Erwin Koeman debuteerde uitgerekend tijdens de altijd beladen stadsderby tegen Galatasaray als hoofdtrainer van Fenerbahçe, maar heeft zijn vuurdoop goed doorstaan. De geel-blauwen knokten zich na een 2-0 achterstand terug tot een 2-2 gelijkspel.

Koeman was tevreden over wat zijn spelers lieten zien. "Na de 2-0 begonnen we beter te voetballen en hielden we de bal langer in de ploeg. Eigenlijk hadden we nog moeten winnen ook, daar kregen we genoeg kansen voor", wordt hij geciteerd door de clubsite.

De interim-trainer zorgde voor een verrassing in de opstelling: de Fransman Mathieu Valbuena was onder de recent ontslagen Phillip Cocu slechts bankzitter, maar kreeg van Koeman een kans in de basis. "Misschien was het een verrassing voor de buitenwereld, maar daarvoor ben ik voetbaltrainer", aldus Koeman. "Ik ben het echter nooit oneens geweest met Phillip en ik heb zijn beslissingen altijd gerespecteerd."

Onzekere toekomst
Koeman weet niet hoe lang hij nog het vertrouwen krijgt van de Fenerbahçe-leiding. "Alleen de president (Ali Koç, red.) kan daarover beslissen. Chris van der Weerden en ik zullen binnenkort te horen krijgen hoe lang we nog mogen blijven. Dat kan maandag of later in de week gebeuren, maar misschien duurt dat nog wel een maand. Wij zullen ondertussen proberen om ons werk zo goed mogelijk te blijven doen."

Lees ook: Koeman komt terug van 2-0 achterstand in derby: Fenerbahçe-fan overlijdt in uitvak