Lucas Digne stond bij PSV al jaren op de lijst als 'uitstekend' voor linksback

"Lucas Digne stond bij PSV al jaren op de lijst als 'uitstekend' voor linksback"

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 10:17za 03-11-2018 om 10:17

Marcel Brands heeft afgelopen zomer geprobeerd om Yerry Mina naar PSV te halen. De Colombiaan speelde echter een goed WK, waardoor PSV geen kans meer maakte op zijn handtekening. Brands ruilde de Eindhovenaren afgelopen zomer in voor Everton en haalde Mina alsnog.

"Bij PSV had ik geïnformeerd naar Yerry Mina, maar toen die deze zomer een geweldig WK speelde bij Colombia was dat kansloos", vertelt Brands in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Brands had meerdere spelers van naam op het verlanglijstje van PSV staan. "Lucas Digne stond bij PSV al jaren op de lijst als 'uitstekend' voor linksback. Maar onhaalbaar."

"Bij middenvelder André Gomes was het wel aardig: twee jaar geleden vroeg Everton mij ook, maar toen wilde ik nog bij PSV blijven. Moshiri (voorzitter, red.) gaf ik destijds wel als tip: die Gomes moeten jullie nu ophalen bij Valencia, haha."

Brands haalde Mina en Gomes op de laatste dag naar Everton. "Everton, Premier League; spelers willen hier zelf ook heen. Het duurde alleen wel tot de laatste transferdag en daar baalde ik van. In Engeland vinden ze transfers op Deadline Day de mooiste deals. Maar ik vind dat maar een rare hype. Want het kostte ons in het begin van de competitie punten dat het team nog niet was ingespeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws