Wormuth verdedigt kunstgras: 'Maar matten van die clubs niet goed voor spelers'

Wormuth verdedigt kunstgras: 'Maar matten van die clubs niet goed voor spelers'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 09:33vr 09-11-2018 om 09:33

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth snapt de discussie over kunstgras in Nederland. Zijn club zou als enige een algeheel verbod op de ondergrond in de Eredivisie dwarsbomen.

"Als je de kwaliteit van het voetbal wilt verbeteren, moet je elk aspect bekijken. Daar hoort de ondergrond ook bij", stelt Wormuth in TC Tubantia. Heracles wil in het Polman Stadion vasthouden aan kunstgras, omdat het onder meer financiële voordelen met zich meebrengt. De Almelose club lijkt met die opvatting een uitzondering in de Eredivisie.

Wormuth was als speler en trainer geen fan van kunstgras, maar denkt er nu genuanceerder over. "Het kunstgras dat wij hier hebben is van een nieuwe generatie: het is zachter en komt in de buurt van gewoon gras. Ik ben er enthousiast over. Maar we hebben ook bij FC Den Bosch en Helmond Sport gespeeld, en die matten zijn van een andere kwaliteit en niet goed voor spelers."

De Duitse oefenmeester denkt dat de ondergrond niet van invloed is op het resultaat. "Dan heb ik het over natuurgras en óns kunstgras. Dat wil ik wel benadrukken: de kwaliteit moet goed zijn. Maar wij verliezen niet van NAC vanwege het gras en we winnen niet van AZ door het kunstgras."

"In Duitsland spelen bijna alle amateurs en jeugdteams van Bundesligaclubs op kunstgras. Je ziet het steeds meer", benadrukt Wormuth. Hij denkt echter niet dat kunstgras de Bundesliga bereikt. "Nee, daar zie ik het niet gebeuren."

Poll

Moet kunstgras afgeschaft worden in de Eredivisie?

(12281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws