Leicester eert overleden eigenaar met standbeeld: 'Hij zal nooit vergeten worden'

Leicester eert overleden eigenaar met standbeeld: 'Hij zal nooit vergeten worden'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 19:22vr 09-11-2018 om 19:22

Leicester City wil een standbeeld van wijlen Vichai Srivaddhanaprabha voor het King Power Stadium plaatsen. Dat bevestigt zijn zoon en vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha op de clubsite, in aanloop naar het competitieduel met Burnley.

De wedstrijd van zaterdag staat in het teken van de herdenking van de voorzitter en de vier andere dodelijke slachtoffers van het helikopterongeluk, dat drie weken geleden plaatsvond. Het is voor het eerst sinds die tragische gebeurtenis dat Leicester op eigen veld speelt. Afgelopen zondag eerde de ploeg Srivaddhanaprabha al met een zege bij Cardiff City.

In de wedstrijd tegen Burnley speelt Leicester bovendien in een speciaal shirt, met daarin de naam Khun Vichai verwerkt. Ondertussen onderzoekt de club de mogelijkheid om hem te vereeuwigen bij het stadion. "Ik zal een project in gang zetten voor het neerzetten van een standbeeld van mijn vader, bij het King Power Stadium, als een permanent en gepast eerbetoon aan de man die alles mogelijk maakte", vertelt zijn zoon.

"Hij blijft voor altijd in onze harten en zal nooit vergeten worden", besluit Aiyawatt. Vichai Srivaddhanaprabha was acht jaar eigenaar van The Foxes, die onder zijn leiding een van de allermooiste voetbalsprookjes schreven: in 2016 werd Leicester kampioen van Engeland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws