Spaan boos: 'Wie heeft deze man ooit zo veel macht bij de KNVB gegeven?'

Spaan boos: 'Wie heeft deze man ooit zo veel macht bij de KNVB gegeven?'

10-11-2018 08:30
127

Henk Spaan heeft geen goed woord over voor Heracles Almelo, dat tegen de plannen om vanaf 2021 alleen maar op natuurgras te spelen. De club uit Almelo dreigt zelfs met juridische stappen. Spaan hekelt de houding van Heracles.

Iedere club in de Eredivisie is akkoord met het plan om op korte termijn enkel nog op natuurgras te spelen, behalve Heracles. Spaan schrijft in zijn column in Het Parool dat hij graag zou willen weten wat Jan Smit, de voormalig voorzitter van Heracles en nu in dienst van de KNVB, en kunstgrasfabriek Ten Cate met elkaar bespreken. 'Het bestaat niet dat het simpele Heracles zich zou gedragen alsof het onschendbaar is, zonder protectie van de Godfather van de kunstgrasmaffia', aldus de journalist.

Wat Spaan betreft mag er hard worden ingegrepen als Heracles dwars blijft liggen. 'Heracles is dwars voor een nieuwe financiële overeenkomst tussen de clubs gaan liggen, die als voorwaarde afschaffing van het kunstgras heeft. Iedereen is voor, behalve Heracles. De oplossing ligt voor de hand: of jullie doen mee of je gaat terug naar de amateurs met je kunstgras, dan hebben de profclubs geen last meer van gescheurde kruisbanden en stelselmatige kwalitatieve achteruitgang.'

Smit komt er niet goed vanaf bij Spaan. 'Dat die Smit dit vanuit zijn uitkijkpost in Zeist allemaal kan tegenhouden is bij de wilde spinnen af. Wie heeft deze man ooit zo veel macht bij de KNVB gegeven? Giulio Andreotti, de Kleine Ceasar, was door de maffia en het Vaticaan op de hoogste post van Italië neergezet, de premiersstoel.'

'Het zou te ver gaan Jan Smit de intelligente doortraptheid van Andreotti aan te wrijven - zo slim is hij echt niet - maar dat deze man een vuile rol speelt in de oorlog om echt gras, zou moeten worden aangetoond door Football Leaks want de journalistiek kan het kennelijk niet', sluit Spaan af.