Perez plaatst kanttekening bij specialist Schöne: Valt mij ontzettend tegen

Perez plaatst kanttekening bij specialist Schöne: "Valt mij ontzettend tegen"

11-11-2018 15:36
17

Kenneth Perez vindt dat Lasse Schöne véél meer vrije trappen moet nemen bij Ajax. De Deense middenvelder was zondag trefzeker tegen Excelsior, maar staat in de pikorde achter Hakim Ziyech.

Perez zag in de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Benfica (1-1) dat Schöne de eerste vrije trap liet aan Ziyech. "Het valt mij ontzettend tegen van Schöne dat hij die bal niet gewoon opeist", aldus de analist bij FOX Sports. "Het was een bal die ietsjes beter lag voor een linkspoot, maar hij moet die vrije trappen gewoon nemen."

De vrije trappen van Ziyech kunnen Perez niet bekoren. "Het rendement van Ziyech is laag. Die scoort niet of nauwelijks uit dat soort momenten. Schöne heeft daarentegen een ongelooflijk moyenne en dat laat hij vanmiddag ook zien."

Gertjan Verbeek beschrijft het doelpunt van Schöne - de 0-2 in Kralingen - als 'mooi en gevoelig'. "Het is geen incident, hè. Hij laat het wekelijks zien, dat is het knappe. In de hiërarchie staat Ziyech bovenaan. Daarom eiste hij die bal woensdag ook op. Nu laat hij het terecht over aan Schöne."

No Poll