Politie ingeschakeld bij meisjeswedstrijd: 'Wil deze club nooit meer tegenkomen'

Politie ingeschakeld bij meisjeswedstrijd: 'Wil deze club nooit meer tegenkomen'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 09:59ma 12-11-2018 om 09:59

Een wedstrijd tussen de meisjesteams van VV Winkel O17 en Zeeburgia O17 is zaterdag uit de hand gelopen. Bij een 1-1 stand werd het duel gestaakt, nadat de politie ter plaatse kwam.

Dat melden het Noordhollands Dagblad en NH. Bij de wedstrijd tussen de meisjesteams van Winkel en Zeeburgia moest de politie eraan te pas om escalatie op het veld te voorkomen. Twee speelsters vlogen elkaar in de haren, waarna tientallen toeschouwers elkaar intimideerden. Ook zou er geweld zijn gebruikt.

Mike Bijvoet, trainer van Winkel, is aangeslagen en noemt de staf en supporters van Zeeburgia 'zeer agressief'. "Mijn meiden zijn zo ontzettend geschrokken. Dit zijn wij helemaal niet gewend joh. We zijn een heel kleine boerenclub en willen gewoon leuk voetballen. Maar als het zo moet, ga ik liever een niveau lager spelen", aldus Bijvoet tegen NH.

Op het moment dat het conflict uit de hand dreigde te lopen, werd de politie ingeschakeld. Met vier wagens en acht agenten, waarvan er twee het complex betraden, werd voorkomen dat het echt uit de hand liep. Er zijn geen aanhoudingen verricht en er is ook geen aangifte gedaan.

Wat Bijvoet betreft komt het niet meer goed tussen Winkel en Zeeburgia. "Mijn meiden durfden naderhand niet eens meer het terrein af. Ik ben al zeven jaar voetbaltrainer en heb dit echt nog nooit aan de hand gehad. Ik hoop deze club nooit meer tegen te komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws