Nijland zwaait af bij Groningen: Een beetje met zijn gezondheid gekwakkeld

Nijland zwaait af bij Groningen: "Een beetje met zijn gezondheid gekwakkeld"

12-11-2018 14:02
25

Hans Nijland vertrekt aan het einde van het seizoen als algemeen directeur van FC Groningen, zo werd maandag bekend. De mededeling komt volgens clubwatcher Stefan Bleeker van RTV Noord als een kleine verrassing.

"De kritiek op Nijland nam de afgelopen tijd natuurlijk ontzettend toe. Maar Nijland kwam daarbij wel over als strijdbare directeur, die er alles aan wilde doen om het tij te keren. In dat licht is het wel een verrassend moment dat hij er nu mee stopt", aldus Bleeker. Groningen won zondag met 2-0 van sc Heerenveen. "Het zou goed kunnen dat hij heeft gewacht op een overwinning, om op die manier weer de publieke opinie mee te krijgen."

Nijland kan volgens Bleeker meerdere redenen hebben voor zijn afscheid. "Hij heeft al een beetje met zijn gezondheid gekwakkeld. De cardioloog heeft al eens tegen hem gezegd dat hij het rustiger aan moet doen. Maar de kritiek op hem neemt ook heel erg toe. Dat zijn wel argumenten om te zeggen: is het niet tijd om stokje over te dragen? Het kan ook zijn dat hij misschien tot inkeer is gekomen en heeft gezien dat hij het tij zelf niet meer kan keren."

Lees ook: Groot nieuws uit Groningen: Nijland (58) na 23 jaar weg als directeur