'Dumfries zei dat hij geen interlands wilde spelen. Daar werd hard om gelachen'

'Dumfries zei dat hij geen interlands wilde spelen. Daar werd hard om gelachen'

14-11-2018 09:28
67

Lang vòòrdat Denzel Dumfries eerder dit jaar zijn debuut maakte in Oranje, speelde de jonge rechtsback van PSV al twee interlands. Toen hij nog jeugdspeler bij BVV Barendrecht was, liet Aruba-bondscoach Giovanni Franken Dumfries opdraven tijdens twee oefenduels met Guam. Franken herinnert het zich nog goed. 

"We kwamen aan op Aruba. Alle Nederlandse spelers denken dan altijd maar aan één ding: feesten. Denzel dus ook. Terwijl al die gasten aan het feesten sloegen riep ik Denzel bij me", vertelt Franken in gesprek met ELF Voetbal Magazine

"Hij gedroeg zich niet zoals ik had gehoopt. Ik vroeg wat hij aan het doen was. Kijk naar al die andere jongens. Zijn zij bezig met hun toekomst? Is dat wat jij wil? Toen hebben we daar een tijdje op een tribune gezeten. Zitten praten. Best emotioneel ook soms. Toen heb ik hem voor de keuze gesteld: of hij volgde de feestgangers, of hij koos een ander pad. Het pad dat ik voor ogen had. Je zag in zijn ogen dat hij zijn keuze gemaakt had."

Uitgelachen
Dumfries ging er vól voor. "Na zijn wedstrijden tegen Guam zei Denzel dat hij geen officiële interlands voor Aruba wilde spelen om zijn kans op Oranje niet te vergooien. Daar werd hard om gelachen. Vergeet niet: hij was nog jeugdspeler bij BVV Barendrecht. Het wás ook een belachelijk doel."

No Poll