Megajackpot bij Ajax: doldwaze transferzomer levert zomaar 190 miljoen (!) op

Megajackpot bij Ajax: doldwaze transferzomer levert zomaar 190 miljoen (!) op

20-11-2018 13:30
71

Ajax-directeur Marc Overmars liet onlangs blijken dat een handvol spelers van de titelkandidaat in de zomer niet te behouden is. Komt die voorspelling uit, dan levert dat de Amsterdamse topclub naast een sportieve puzzel óók een jackpot van ongeëvenaarde proporties op. Een rekensommetje.

Waarschijnlijk weg


Hakim Ziyech (25) | contract tot 2021 | Waarde: 30 miljoen
Iedereen wist het zeker: afgelopen zomer ging Ziyech definitief de stap naar het buitenland maken. Dortmund, Lyon, AS Roma? Maandenlang gonsde het van de geruchten - maar Ziyech bleef. Het moet héél gek lopen, wil de international na afloop van dit seizoen niet alsnog verkassen. In de Eredivisie is Ziyech uitgeleerd. Volgens website Transfermarkt heeft de spelmaker op dit moment een transferwaarde van 30 miljoen euro. Goed mogelijk dat hij ongeveer dat bedrag oplevert. Geschatte transfersom: 35 miljoen euro


Matthijs de Ligt (19) | contract tot 2021 | Waarde: 50 miljoen
Bayern München, Juventus, Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Tottenham Hotspur, AS Roma, Liverpool: allemaal strijden ze om de handtekening van De Ligt, als we de (inter)nationale pers mogen geloven. Niet zo gek natuurlijk, want de negentienjarige captain van Ajax behoort tot de buitencategorie. De wereld ligt aan de voeten van het supertalent.

Komende zomer is het voor De Ligt de hoogste tijd om zijn grenzen te verleggen. Het Amsterdamse transferrecord, nu op naam van Davinson Sánchez (voor 40 miljoen naar Spurs in 2017), gaat ongetwijfeld sneuvelen. Geschatte transfersom: 65 miljoen euro


Frenkie de Jong (21) | contract tot 2022 | Waarde: 40 miljoen
Steunpilaar nummer drie van Ajax die zo goed als zeker niet te behouden is. Ga maar na: onder meer Man City, Barça en Real trekken aan De Jong. Het wordt interessant om te zien wat voor carrièrepad de middenvelder en zijn zaakwaarnemer uitstippelen. Wil De Jong direct de stap maken naar de wereldtop óf kiest hij wellicht eerst voor een tussenstap bij een subtopper? Hoe dan ook: Overmars kan de absolute hoofdprijs vragen voor de Oranje-revelatie. Geschatte transfersom: 65 miljoen euro


André Onana (22) | contract tot 2021 | Waarde: 18 miljoen
De Kameroense doelman maakt er in interviews geen geheim van dat hij graag naar een buitenlandse topclub wil verkassen. Olympique Marseille was volgens Voetbal International reeds concreet voor Onana en in Britse media is de goalie naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Hugo Lloris bij Tottenham. Komende zomer lijkt een logisch moment voor een volgende stap. Geschatte transfersom: 25 miljoen euro

Mogelijk weg

David Neres (21) | contract tot 2021 | Waarde: 25 miljoen
Neres stond afgelopen jaar al in de belangstelling van diverse grote clubs. De Braziliaanse buitenspeler kon naar verluidt voor circa dertig miljoen euro verkassen naar de Bundesliga. Dit seizoen is Neres geen onbetwiste basisspeler bij Ajax. Zodra bijvoorbeeld Hakim Ziyech is vertrokken, kan hij écht uitgroeien tot grote man. 


Nicolás Tagliafico (26) | contract tot 2022 | Waarde: 16 miljoen
De naam van Tagliafico zingt sinds deze week rond bij Atlético Madrid. Trainer Diego Simeone zou een oogje hebben op de aanvoerder van de nationale ploeg. Tagliafico heeft nog een langdurig contract in Amsterdam. Dat de back ooit de stap maakt naar een grote competitie, is duidelijk - nu nog de vraag wanneer. 

Donny van de Beek (21) | contract tot 2022 | Waarde: 18 miljoen
Het toonaangevende La Gazzetta dello Sport schreef maandag dat AS Roma concrete belangstelling heeft voor Van de Beek. De 21-jarige international speculeerde enkele maanden geleden nog over een vertrek uit Amsterdam, omdat hij naar zijn smaak te vaak op de bank zat. Inmiddels heeft Van de Beek zich teruggeknokt in de basis. Voor hem komt een transfer naar Italië of Engeland waarschijnlijk te vroeg in 2019. 

Alle genoemde transferwaardes zijn gebaseerd op gegevens van Transfermarkt.com

Wat gaat Ajax volgens jou verdienen aan De Ligt, Ziyech en De Jong? En welke spelers gaan er verder sowieso weg? Deel het in de comments!