'Barça denkt aan Onana bij vertrek Cillessen en wil maximaal 20 miljoen betalen'

'Barça denkt aan Onana bij vertrek Cillessen en wil maximaal 20 miljoen betalen'

20-11-2018 14:22
69

FC Barcelona wil bij een eventueel vertrek van Jasper Cillessen opnieuw in Amsterdam shoppen voor een keeper. Doelman André Onana zou bij de Catalanen op de lijst staan als eventuele vervanger van Cillessen. 

Dat meldt het Spaanse Marca. Barcelona houdt rekening met een vertrek van de eerste keeper van Oranje, die afgelopen zomer al wilde verkassen maar uiteindelijk bij de Spaanse grootmacht bleef. De Catalanen denken daarom na over een eventuele vervanger en zouden daarbij hun pijlen richten op André Onana. Onana was eerder al actief in de jeugdopleiding van Barcelona, maar vertrok in januari 2015 naar Ajax. Daar is hij inmiddels uitgegroeid tot eerste keeper.

Volgens Marca past Onana in het profiel van een Barça-keeper: 'hij is lang, heeft een goede spanwijdte en is sterk met zijn voeten'. Volgens het Spaanse medium is Barcelona bereid tussen de 15 en 20 miljoen euro te betalen voor de 22-jarige sluitpost. De Catalanen zijn zelf van plan om Cillessen voor niet minder dan 25 miljoen euro van de hand te doen en gaan er zo dus in ieder geval niet op achteruit.

Ook Ajax beseft dat het lastig is Onana, die tot medio 2021 onder contract staat, te behouden. Afgelopen zomer was er ook al interesse, Olympique Marseille werd zelfs concreet. Tot een transfer kwam het echter niet. 

Lees ook: Megajackpot bij Ajax: doldwaze transferzomer levert zomaar 190 miljoen (!) op

No Poll