Feyenoord verstevigt derde plek in Eredivisie door huzarenstukje Toornstra

25-11-2018 16:19
66

Feyenoord staat weer wat steviger op de derde plaats in de Eredivisie. In de eigen Kuip werd FC Groningen - zonder te imponeren - met 1-0 aan de kant geschoven.

Feyenoord begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen Groningen. Al in de eerste minuut ontstond er na een goede aanval een aardige kans, maar Nicolai Jorgensen profiteerde niet. Na zeven minuten was het wel raak. Jens Toornstra controleerde een pass van Jordy Clasie en schoot in een keer met een volley raak: 1-0.

Na de openingstreffer van Feyenoord liet ook FC Groningen zich niet onbetuigd. Ludovit Reis schoot uit de tweede lijn naast en Ritsu Doan raakte de paal na een knappe dribbel. Even later hield Feyenoord-doelman Justin Bijlow zijn ploeg op de been door een schot van Samir Memisevic onschadelijk te maken.

De tweede helft ontaardde in een schouwspel dat het aanzien nauwelijks waard was. Feyenoord en Groningen maakten veel fouten, al waren er ook een handvol kansen te zien. Uitblinker Mimoun Mahi had geen geluk in de afronding, terwijl Tonny Vilhena niet genoeg kracht achter zijn puntertje kon zetten.

De enige Oranje-international van Feyenoord zorgde tien minuten voor tijd voor het hoogtepunt na rust. Zijn vlammende schot spatte uiteen op de lat, mede door toedoen van keeper Sergio Padt. Ook Steven Berghuis raakte nog het aluminium. Feyenoord gaf de voorsprong uiteindelijk niet meer weg, waardoor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst steviger op de derde plaats staat. Het verschil met nummer vier FC Utrecht is vijf punten. Groningen blijft zestiende.