Slutsky prijst 'woestijnvos' van Vitesse: Een beetje een gok was dit wel

Slutsky prijst 'woestijnvos' van Vitesse: "Een beetje een gok was dit wel"

27-11-2018 09:30
32

Oussama Darfalou heeft na een aarzelende start de twijfels weggenomen bij Vitesse. De 25-jarige Algerijn kwam afgelopen zomer over uit eigen land en maakt als vervanger van de geblesseerde Tim Matavz indruk in de spits bij de Arnhemmers.

"Vitesse had afgelopen zomer een tweede spits nodig", zegt trainer Leonid Slutsky in de Gelderlander. "Dat is een lastige positie om in te kleden. Niemand komt graag voor de bank. Wij vonden Thomas Buitink achter Matavz nog te jong. Oussama was transfervrij en bracht kwaliteiten mee. Snelheid, lengte, kracht en een geweldige mentaliteit. Maar hij moest ook stappen maken. Een beetje een gok was dit dus wel. Maar geldt dat niet voor elke transfer?"

Inmiddels scoorde Darfalou al drie keer. "Bij binnenkomst in de zomer deed hij nog veel verkeerd", stelt Slutsky. "Maar dat was ook logisch. Hij kwam terecht in een nieuw land, andere cultuur en zat met een taalbarrière. Darfalou heeft zich snel aangepast", aldus de Rus, die de spits onder meer zag opstaan tegen PSV. "Daar hield hij alleen vier man bezig. Hij stond op voor het team."

De Gelderlander stelt dat 'woestijnvos' Darfalou geen nieuwe Luc Castaignos is. De Nederlander kon niet imponeren als stand-in van Matavz. "Ik ben gelukkig bij Vitesse", reageert de Algerijn. "Ik ben hier ontzettend goed opgevangen. Ik sprak in het begin alleen Frans en Arabisch. De Engelse les werpt zijn vruchten af. De communicatie verloopt nu soepel."