Duur puntenverlies Lyon ondanks knappe comeback, misser en assist van Memphis

01-12-2018 18:55 Laatste update: 23:39
11

Olympique Lyon, waar Memphis Depay en Kenny Tete een basisplaats hadden, heeft een punt overgehouden aan het uitduel bij Lille. Ondanks een gemiste penalty van Depay kwam Lyon in de tweede helft terug van een 2-0 achterstand: 2-2.

Nadat Maxwel Cornet een grote kans om zeep hielp kwam de ploeg van Tete en Depay op na twintig minuten op achterstand. Loïc Remy kreeg de bal lastig aangespeeld in het strafschopgebied, maar drukte zijn volley met rechts heel knap de kruising in. Tien minuten later vergrootte Nicolas Pepe de zorgen voor Lyon door namens Lille de tweede treffer voor zijn rekening te nemen.

Na de onderbreking kreeg Lyon een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Na een overtreding op ex-Ajacied Bertrand Traoré ging de bal op de stip, maar Memphis Depay vuurde de bal tot ieders verrassing over het doel.

Even later maakte Memphis zijn misser gedeeltelijk goed. Hij vond Traoré met een fijne hakbal, die beheerst afrondde en Lyon daarmee toch terug in de wedstrijd bracht. De aansluitingstreffer bracht nieuwe energie in de ploeg van Depay en Tete en vlak voor tijd kreeg Lyon loon naar werken via invaller Mousa Dembele: 2-2.