Robben reageert op Van der Vaart: 'Kan zeggen dat dat geen optie is'

Robben reageert op Van der Vaart: 'Kan zeggen dat dat geen optie is'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 22:46zo 02-12-2018 om 22:46

Laatste update: zondag 2 december 2018 om 22:58zo 02-12-2018 om 22:58

Wat er ook gebeurt, de toekomst van Arjen Robben ligt niet in 'de zandbak' of in China. Dat laat de 34-jarige routinier van Bayern München weten bij Studio Voetbal. Robben maakte vrijdag bekend dat hij na tien seizoenen stopt bij Bayern.

Studio Voetbal belde met Robben om over zijn beslissing te praten. Voormalig ploeggenoot bij het Nederlands elftal en Real Madrid Rafael van der Vaart zat in de studio en sprak zijn hoop uit. "Het is wel lekker als je een tijdje geen voetbal hebt. Arjen is nog zo goed en fit. Ik weet zeker dat hij doorgaat. Ik hoop dat hij niet naar de zandbak of China gaat, maar terugkomt naar Nederland."

Robben geeft vervolgens uitsluitsel. "Ik kan nog niet zeggen wat ik wel ga doen, maar China en de zandbak zijn geen opties." Robben wil niet zeggen of hij alleen stopt bij Bayern of helemaal stopt. "Ik heb niet gezegd dat stoppen geen optie is. Alles ligt open op dit moment. Het is een belangrijke en grote stap."

"We zullen ons de komende weken/maanden beraden op wat de volgende stap gaat zijn. Waar mijn hart naar uitgaat? Ik ben daar echt heel open in, maar er zijn meerdere opties. Ik heb meerdere aanbiedingen. Nu het officieel is zullen er wel meer komen. Uit Nederland? Nee, niet specifiek uit Nederland."

Robben benadrukt dat de keuze om te stoppen bij Bayern uit zijn koker kwam. "Ik heb deze keuze weloverwogen gemaakt. Er werd wekenlang over gespeculeerd over dat de club een nieuwe weg in wilde slaan. Ik vond het het mooiste om het op deze manier naar buiten te brengen."

Lees ook: Advocaat speculeert over toekomst Robben: "Ik zie hem daarheen gaan"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws