'KNVB legt bal bij clubs: zelf beslissen of gespeeld wordt tijdens interlands'

'KNVB legt bal bij clubs: zelf beslissen of gespeeld wordt tijdens interlands'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 19:56di 04-12-2018 om 19:56

De KNVB legt de beslissing om wel of niet te spelen tijdens de interlandperiode vanaf volgend seizoen bij de Keuken Kampioen Divisie-clubs. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond.

Met name NEC en Sparta spraken zich al fel uit tegen competitievoetbal tijdens interlands, terwijl FC Twente in een conflict geraakte met de KNVB over het afstaan van doelman Joël Drommel. De bond komt die clubs nu tegemoet. Volgens het AD spelen clubs die niet in een interlandweekeinde in actie willen komen voortaan een thuiswedstrijd op maandag.

Die duels moeten zo snel mogelijk ingeroosterd worden om te voorkomen dat er langere tijd een groot verschil in aantal gespeelde wedstrijden ontstaat, schrijft de krant. Alle wedstrijden in de laatste speelronde van een periode moeten wel gelijktijdig afgewerkt worden.

Overigens wil een groot deel van de Eerste Divisie-clubs wél gewoon in een interlandweekend spelen, omdat het alternatief, de maandagavond, weinig aanlokkelijk is. Ze zijn bovendien te spreken over de tv-exposure, aangezien FOX Sports de wedstrijden tijdens de interlandperiode over het hele weekend spreidt. Zo trok de derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles veel kijkers.

Het AD weet ook te melden dat het seizoen 2019/'20 in de Eredivisie op 2 augustus van start gaat. De Eerste Divisie volgt een week later.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws