Update: 'Amerikaan (18) aanwezig bij PSV-training, overgang bijna rond'

Update: 'Amerikaan (18) aanwezig bij PSV-training, overgang bijna rond'

18-12-2018 14:31 Laatste update: 14:36
74

PSV verwacht zich rond het ingaan van de winterstop te versterken met Richard Ledezma. De achttienjarige Amerikaan zal in eerste instantie de selectie van Jong PSV gaan versterken.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat over de komst van Ledezma mondeling een overeenkomst is bereikt. De middenvelder liep afgelopen zomer al stage bij PSV. Omdat hij een speler van buiten de Europese Unie is mag PSV hem pas op achttienjarige leeftijd inlijven. Daarom reisde Ledezma niet al eerder naar Eindhoven af. Pas vanaf 1 januari mag Ledezma officiële wedstrijden spelen voor PSV.

Wedden

Meer odds

Eerder dit jaar werd al bekend dat PSV onder de indruk was van de tiener, die nu nog onder contract staat bij Real Monarchs in de Verenigde Staten. Ledezma speelde in zijn proefperiode met Jong PSV wedstrijden tegen Jong FC Utrecht en Darlington FC, een club die actief is op het vijfde niveau van Engeland.

Eerder woensdag werd bekend dat drie PSV'er in januari eventueel mogen uitkijken naar een andere club. Het gaat om Nicolas Isimat-Mirin, Bart Ramselaar en Ramon Lundqvist.

Update 17/12 20.40: Ledezma heeft het vliegtuig naar Eindhoven gepakt, meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. Beide partijen gaan deze week de laatste formaliteiten afronden, waarna Ledezma zijn contract ondertekent en zich meldt bij de selectie van Jong PSV.

Update 18/12 14:31: De komst van Ledezma naar PSV is nu echt bijna rond. De middenvelder was dinsdagochtend toeschouwer bij de training van de Eindhovenaren, zo meldt het Eindhovens Dagblad. 'Zaakwaarnemer en PSV werken de principe-deal rondom de aanstaande PSV-middenvelder nog uit', meldt het medium.

Ledezma komt transfervrij over.