Fransen schuiven De Jong naar voren als Gouden Bal-winnaar: '2025 of eerder'

Fransen schuiven De Jong naar voren als Gouden Bal-winnaar: '2025 of eerder'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 09:28do 06-12-2018 om 09:28

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 09:34do 06-12-2018 om 09:34

France Football durft het aan. Het toonaangevende voetbalblad dat de jaarlijkse verkiezing voor de Ballon d'Or organiseert, schuift Frenkie de Jong (21) naar voren als een mogelijke winnaar van de Gouden Bal in 2025. 

Luka Modric doorbrak deze week de hegemonie van supersterren Lionel Messi en Cristiano Ronaldo door aan de haal te gaan met de prijs voor Wereldvoetballer van het Jaar 2018. Reden genoeg voor France Football om zich hardop af te vragen welke spelers in de komende jaren in aanmerking komen voor de Ballon d'Or. Het Franse magazine denkt dat De Jong over zeven jaar, in 2025 dus, een kandidaat is.

'Kylian Mbappé zei het deze week al in een interview: De Jong is één van de grootste talenten ter wereld. Er ligt een prachtige toekomst in het verschiet voor de middenvelder van Ajax. Het is geen verrassing dat de grootste clubs ter wereld - Manchester City, FC Barcelona, Bayern München - hem willen hebben. Winnaar van de Gouden Bal? Dat kan zelfs eerder gebeuren dan in 2025.'

Andere spelers die door France Football naar voren worden geschoven zijn onder meer Dele Alli (Tottenham Hotspur), Mbappé (Paris Saint-Germain), Leroy Sané (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus) en Joshua Kimmich (Bayern München). Ook Ajacied Matthijs de Ligt wordt kort genoemd. 

Lees ook: 'Bayern München heeft miljoenentransfer Martinez nodig voor Frenkie de Jong'

 

(Bron: France Football)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Frenkie de Jong in 2019 al toe aan een absolute topclub?

(1891 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws