'Barça moet offer brengen om komst De Ligt en De Jong mogelijk te maken'

'Barça moet offer brengen om komst De Ligt en De Jong mogelijk te maken'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 12:40do 06-12-2018 om 12:40

FC Barcelona moest spelers verkopen om ruimte te maken voor de komst van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Dat schrijft El Mundo Deportivo donderdag.

De Ligt en De Jong worden al geruime tijd gelinkt aan Europese grootmachten als Bayern München en Barcelona. De pers in Catalonië schrijft bijna dagelijks over De Ligt of De Jong - en soms over beide Ajacieden. Dat laatste is donderdag het geval op de laatste pagina van El Mundo Deportivo.

Volgens de Catalaanse krant moet Barcelona 'een offer' brengen voor De Ligt en De Jong. De verdediger en middenvelder van Ajax moeten na dit seizoen een slordige 150 miljoen euro kosten. Dat is ook een rib uit het lijf voor Barça, waardoor de koploper van Spanje éérst 'een aantal' spelers moet verkopen.

Een extra struikelblok voor Barcelona is het feit dat Camp Nou binnenkort verbouwd wordt. Dat geld kan niet worden geïnvesteerd in nieuwe spelers. Ook moet Barça korten op het salarisbudget. Onlangs bleek dat de club met afstand de hoogste salarissen betaalt ter wereld.

Bayern München
Opvallend genoeg kwam Kicker donderdag met een vergelijkbaar verhaal. Bayern München is concreet geïnteresseerd in De Jong, maar de Duitse grootmacht moet eerst Javi Martinez verkopen. Het geld dat vrijkomt met de verkoop van de Spanjaard kan worden geïnvesteerd in De Jong.

Poll

De Ligt en De Jong naar Barça: zie jij het gebeuren?

(4776 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws