Zorgen in België: 'Toen ze dat bij PSV hoorden, wreven ze zich in de handen'

Zorgen in België: 'Toen ze dat bij PSV hoorden, wreven ze zich in de handen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 13:48vr 07-12-2018 om 13:48

Onrust in het Belgische voetbal. Om het vertrek van jeugdspelers tegen te gaan, kondigde de Pro League onlangs enkele nieuwe maatregelen aan. Dat valt echter niet bij iedereen in de smaak.

Eén van die maatregelen is dat het voor een Belgische club bijzonder moeilijk wordt om een talent van een andere Belgische club aan te trekken. Zo moeten Belgische teams 125.000 euro per opleidingsjaar betalen. Die regel heeft een belangrijke keerzijde.

Buitenlandse clubs hoeven immers niét de hoofdprijs te betalen. Als een club als PSV, Ajax of Feyenoord een Belgische jeugdspeler wil aantrekken, kost dat 35.000 euro per opleidingsjaar minder. Het leidt tot bezorgdheid bij Belgische clubs.

"We zijn geen ­voorstander. We schieten in onze eigen voet", reageert Roel Vaeyens van Club Brugge in Het Laatste Nieuws. Een werknemer van een andere niet nader genoemde club geeft aan: "Toen ze bij PSV hoorden hoe moeilijk het zou worden voor onze clubs om binnen België talenten te gaan halen, wreven ze zich in de handen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws