Van der Vaart: Een dergelijke speler hebben we een lange tijd gemist in Oranje

Van der Vaart: "Een dergelijke speler hebben we een lange tijd gemist in Oranje"

10-12-2018 12:27 Laatste update: 11-12-2018 11:54
41

Bayern München moet een poging ondernemen voor Matthijs de Ligt. Dat vindt Rafael van der Vaart, die de Ajax-aanvoerder (19) vergelijkt met Jaap Stam.

“Hij is negentien jaar oud, aanvoerder van Ajax en heeft enorm veel charisma", zegt Van der Vaart bij Sky Sport Germany, kort voor de Champions League-clash tussen Ajax en Bayern in Amsterdam. "Wat dat betreft is hij te vergelijken met Jaap Stam. Een dergelijke speler hebben we een lange tijd gemist in Oranje."

Dietmar Hamann is het eens met Van der Vaart en ziet De Ligt als een aanwinst voor Bayern. "Jerome Boateng en Mats Hummels zitten in de herfst van hun loopbaan. Niklas Süle is een prima speler, maar maakt anderen niet beter. De Ligt neemt het team op sleeptouw", aldus de oud-middenvelder van onder meer Bayern en Liverpool.

Kohlenpott-Derby
Van der Vaart keek afgelopen weekend ook naar de Kohlenpott-Derby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund (1-2). De 109-voudig international werd er niet vrolijk van. "Hard werken kan iedereen, maar bij Schalke kan bijna niemand een bal aannemen en doorspelen. Het is beangstigend om te zien."

Lees ook: Van der Vaart geeft Frenkie de Jong transferadvies: 'Dat weet ik toevallig'

No Poll