Derksen: 'Koeman is in het vliegtuig op staande voet ontslagen door Fenerbahçe'

Derksen: 'Koeman is in het vliegtuig op staande voet ontslagen door Fenerbahçe'

Gepubliceerd: vrijdag 14 december 2018 om 21:33vr 14-12-2018 om 21:33

Laatste update: vrijdag 14 december 2018 om 22:07vr 14-12-2018 om 22:07

Voor Erwin Koeman zit zijn tijd bij Fenerbahçe erop, laat Johan Derksen vrijdagavond weten bij Veronica Inside. De interim-trainer kreeg na het Europa League-duel met Spartak Trnava te horen dat er voor hem geen plaats meer is.

De grootmacht uit Istanbul maakte vrijdagochtend bekend dat Ersun Yanal de definitieve opvolger wordt van de eind oktober ontslagen Cocu. De club liet in het midden wat de rol van Koeman na de trainerswisseling zou worden. Derksen meent echter dat Fenerahçe na de 1-0 nederlaag in Slowakije al een slechtnieuwsgesprek met de interim-trainer had gevoerd. "Erwin is op staande voet ontslagen. In het vliegtuig is hij gebeld door de clubleiding: dat ze een nieuwe trainer hebben en dat hij ook niet als assistent kan blijven."

Derksen denkt echter niet dat Koeman rouwig is om deze beslissing. "Ik heb het idee dat Erwin wel blij is. Misschien had hij beter zelf op kunnen stappen, maar nu krijgt hij tenminste een deel van zijn geld mee. Ze hebben hem op een schandalige wijze aan het lijntje gehouden. Als hij won, zeiden ze dat hij misschien mocht blijven, maar ze waren achter de schermen al bezig met een andere trainer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws