Verbeek: 'Van 't Schip had de huur paar weken geleden al opgezegd'

Verbeek: 'Van 't Schip had de huur paar weken geleden al opgezegd'

19-12-2018 18:41
25

John van 't Schip hield een paar weken geleden al rekening met een ontslag bij PEC Zwolle. Althans, dat denkt Gertjan Verbeek. Verbeek zocht naar een appartement in de regio Zwolle, toen hij te horen kreeg dat Van 't Schip de huur van zijn woning al had opgezegd.

Woensdagochtend werd bekend dat PEC en Van 't Schip na anderhalf jaar uit elkaar gaan. "Het ging al maanden rond in Zwolle", zegt Verbeek bij FOX Sports. "Ik was toevallig twee weken geleden bij een makelaar, want ik zocht een appartement. Hij zei: het appartement van Van 't Schip komt vrij, want die heeft de huur opgezegd. Dus het ging al rond dat hij er rekening mee hield dat hij ontslagen werd. Of ik een nieuw huis heb? Nee, ik ben niet geslaagd."

Verbeek zag dat het niet goed ging bij PEC. "De binding met het publiek werd minder en de voorzitter liet zich al een aantal keren kritisch uit. Of je maakt een statement en zegt dat je niet gaat verlengen, of je verlengt wél. Dan is het klaar en ga je door met elkaar. Er was gewoon onvoldoende vertrouwen. Dat ga je als trainer heel snel merken als je weer een tegenvallend resultaat boekt. Als je thuis niet weet te winnen van NAC, wordt het wel moeilijk om degradatie te ontlopen."

De manier waarop het ontslag van Van 't Schip bekend werd gemaakt door PEC, krijgt geen goedkeuring van Verbeek. "Dan kom je met zo'n verklaring, waarvan ik denk: denk er eerst eens over na hoe je dat gaat communiceren.."