Voorzitter 'kraamkamer' AFC: 'Ajax mag ons beter behandelen, band met AZ beter'

Voorzitter 'kraamkamer' AFC: 'Ajax mag ons beter behandelen, band met AZ beter'

Gepubliceerd: vrijdag 21 december 2018 om 15:37vr 21-12-2018 om 15:37

De jeugdopleiding van AFC is fameus. Jaarlijks verkassen zo'n 25 à dertig jeugdspelers naar profclubs. Volgens voorzitter Ad Westerhof zien veel ouders de Amsterdamse amateurclub als springplank, nadat hun zoon is afgewezen bij Ajax.

"Ze denken dat ze Messi in huis hebben, gaan zelf trainingskampen naar Barcelona organiseren en rond oktober beginnen ze te klagen waar de scouts blijven", laat Westerhof weten aan de Volkskrant. AFC, dat fier aan kop gaat in de Tweede Divisie, stuurt soms met opzet zeer jonge teams naar jeugdtoernooien of mijdt ze zelfs helemaal. Dat om scouts van profclubs niet wijzer te maken.

"Het toptalent wordt toch wel ontdekt, maar de categorie daaronder komt vaak zwaar teleurgesteld terug van profclubs. Dat wil je ze besparen", aldus Westerhof, die stelt dat uitgerekend de relatie met de grote buurman Ajax niet optimaal is. "De eretribune van Ajax zit vol AFC'ers, maar juist Ajax mag ons best beter behandelen. De band met AZ is beter."

Onder meer Ajacieden Daley Blind en Carel Eiting, Manchester City-speler Philippe Sandler en Feyenoorder Ridgeciano Haps speelden in de jeugd van AFC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws