Heerenveen woedend: Het was geen rood, hij sprong als een klein kind

Heerenveen woedend: "Het was geen rood, hij sprong als een klein kind"

25-12-2018 11:54
80

Michel Vlap leek zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda op weg naar de 1-3 voor sc Heerenveen, maar Menno Koch stopte hem. De middenvelder van sc Heerenveen is woedend dat arbiter Jochem Kamphuis niets deed.

"Ik ga voor de verdediger langs", vertelt Vlap aan de Leeuwarder Courant. "Hij loopt me in mijn rug en pakt me vast. Daardoor kan hij de bal spelen. Ik kon niet verder. Ik ben zwaar gefrustreerd en teleurgesteld. Niet alleen over dat ene moment, maar ook over de manier waarop de hele wedstrijd verliep. Dit maak je niet vaak mee. Ik moet het even laten bezinken. Niks viel onze kant op vanavond. Het was geen eerlijke wedstrijd."

Het moment bleek cruciaal, want NAC knokte zich terug en won zelfs met 4-2. "Als je met elf blijft staan, dan win je hier", zegt Ben Rienstra, die al na een kwartier rood kreeg. "Misschien pak je hier ook met tien man wel de punten. Dat weet je nooit zeker, maar dat gevoel had iedereen. We waren beter, heel rustig aan de bal. Ik voel me wel schuldig over mijn rode kaart. Ik ben een speler die altijd verantwoordelijkheid neemt en draagt."

Yuki Kobayashi werd ook van het veld gestuurd, maar vindt dat hem geen blaam treft. "Het was geen rood", stelt de Japanner. "Hij (El Allouchi, red.) sprong als een klein kind. Ik heb hem wel geraakt, maar het was geen stampen of zo."

Lees ookKamphuis over vijf discutabele momenten in Breda: 'Dat was overduidelijk rood' 

Lees ookDomper Heerenveen: middenvelders en Olde Riekerink ontbreken tegen Ajax