MVV-voorzitter wakkert trainersgeruchten aan: 'Ik ontken niet, ik bevestig niet'

MVV-voorzitter wakkert trainersgeruchten aan: 'Ik ontken niet, ik bevestig niet'

Gepubliceerd: woensdag 26 december 2018 om 21:10wo 26-12-2018 om 21:10

Laatste update: donderdag 27 december 2018 om 17:17do 27-12-2018 om 17:17

MVV staat al sinds januari 2014 onder leiding van Ron Elsen, maar de Limburgers gaan in 2019 wellicht een wisseling van de wacht doorvoeren. Roel Coumans en Fuat Usta worden in Maastricht en omstreken genoemd als mogelijk nieuw trainersduo.

MVV-voorzitter Paul Penders schoof tijdens de kerstdagen aan voor het Limburgs voetbaldebat op L1 Radio en werd geconfronteerd met de geruchten rondom Coumans en Usta. "Ik ontken het niet en ik kan het ook niet bevestigen", liet Penders zich op cryptische wijze uit over een mogelijke trainerswisseling. "Op dit moment is dit niet aan de orde."

Met nadruk op 'op dit moment': hoewel de voorzitter laat weten tevreden te zijn over de technische staf van Elsen, zal er na de jaarwisseling een tussentijdse evaluatie plaatsvinden in De Geusselt. Hierbij gaat ook de sportieve toekomst op lange termijn besproken worden. "Het is ook belangrijk wat Ron zelf wil", stelt Penders.

Coumans en Usta zijn geen onbekenden in het Limburgse voetbal. De 48-jarige Coumans was tussen 2008 en 2013 assistent-trainer van Fortuna Sittard en diende later onder Bert van Marwijk als assistent-bondscoach van Saudi-Arabië en Australië. De twee jaar jongere Usta stond aan het begin van de eeuw als speler onder contract bij MVV en fungeerde later als assistent van Elsen bij de huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws