Tuchel weigert over Ajax te praten: 'De Ligt en De Jong worden nu niet van ons'

Tuchel weigert over Ajax te praten: 'De Ligt en De Jong worden nu niet van ons'

05-01-2019 17:45
31

Thomas Tuchel weigert zich uit te laten over mogelijke plannen van Paris Saint-Germain met Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong. De trainer van de Parijzenaars laat zich ook uit over de situatie rond Adrien Rabiot. 

Op een persconferentie kreeg Tuchel de vraag of hij interesse van PSG in De Ligt en De Jong kan bevestigen. "Ik praat niet over Ajax. Het zijn niet onze spelers en dat zullen ze deze winter ook niet worden", luidt de klare taal van de Duitser, opgetekend door Le Parisien. Eerder berichtten meerdere media over vermeende interesse van PSG in het Ajax-tweetal. 

Wedden

Meer odds

Ondertussen is het onrustig rond Rabiot. De Franse middenvelder gaat zijn contract niet verlengen en loopt daardoor komende zomer gratis de deur uit - waarschijnlijk naar FC Barcelona. Ook een wintertransfer behoort nog tot de opties. Dat zorgt voor onrust. "Het is niet makkelijk, maar hij moet professioneel blijven en dat geldt ook voor ons. Het is niet de eerste keer dat zo'n situatie plaatsvindt. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich professioneel blijft opstellen. Daar reken ik op", aldus Tuchel.

Volgens eerdere berichtgeving zou Rabiot zelfs niet meer welkom zijn in de kleedkamer. "Tijdens de transfermarkt is de situatie extra ingewikkeld. We wachten het af, er kan van alles gebeuren. Het is een situatie tussen Adrien en de club. Ik verban hem in ieder geval niet uit de kleedkamer, of zo", besluit de trainer.