Van Gaal: 'Dat is precies wat er aan schort bij City, Liverpool wordt kampioen'

Van Gaal: 'Dat is precies wat er aan schort bij City, Liverpool wordt kampioen'

Gepubliceerd: zondag 6 januari 2019 om 07:13zo 06-01-2019 om 07:13

Louis van Gaal denkt dat Liverpool ondanks de nederlaag tegen Manchester City toch kampioen gaat worden. De voormalig bondscoach wijst daarbij vooral op de rol van Jurgen Klopp, die Liverpool volledig naar zijn hand heeft gezet.

Manchester City won donderdagavond in het eigen Etihad Stadium met 2-1 van Liverpool. "Klopp heeft Liverpool in een absolute vechtmachine veranderd", tekent The Daily Mirror op uit de mond van Van Gaal. "Zowel offensief als defensief. Dus als ik mijn geld zou moeten zetten op de club die kampioen wordt, zou ik het op Liverpool zetten."

"Het team van Liverpool heeft niet de meeste kwaliteit", vervolgt Van Gaal. "Eigenlijk spelen de beste spelers bij City. Maar dat is tegelijkertijd de zwakte van Guardiola. Hij coacht zijn team altijd op aanvallende wijze. Altijd. Op het moment dat ze moeten verdedigen ziet het er vreselijk uit."

"Liverpool kan veel beter verdedigen omdat Klopp ze tot vechtmachine heeft getraind. Het maakt daarbij niet uit of ze de bal wel of niet hebben. Dat is precies wat er aan schort bij het team van Guardiola. City heeft een schitterende manier van spelen, maar niet de echte vechtersmentaliteit."

Poll

Wie wordt kampioen in Engeland?

(1357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws