Lozano mag PSV-trainingskamp overslaan: 'Privéomstandigheden overstijgen voetbal'

Lozano mag PSV-trainingskamp overslaan: 'Privéomstandigheden overstijgen voetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 09:14di 08-01-2019 om 09:14

De spelers en technische staf van PSV gaan Hirving Lozano pas weer terugzien wanneer ze weer in Nederland zijn. De Eindhovenaren verblijven momenteel in Qatar, terwijl Lozano vanwege familieomstandigheden in zijn thuisland Mexico zat.

De vleugelaanvaller zou eigenlijk later aansluiten bij de PSV-selectie, maar zal vanuit Mexico naar Nederland afreizen om voor zichzelf te trainen. De reis van Mexico naar Qatar zou 'te gecompliceerd' zijn, stelt trainer Mark van Bommel. "Omdat wij vrijdag spelen, bleef er effectief maar één trainingsdag over. Dan kan hij beter vier dagen goed werken in Nederland en maandag bij ons aansluiten", wordt hij geciteerd door de clubsite van PSV.

De Eindhovenaren laten wederom in het midden met welke privésituatie Lozano geconfronteerd werd. Volgens Van Bommel was het langere verblijf in Mexico echter 'volledig gerechtvaardigd'. "Privéomstandigheden overstijgen het voetbal", vindt de 41-jarige Limburger. "We kijken altijd naar wat het beste is voor de speler. Daarom organiseren we het op deze manier."

Lees ook: PSV begint vanwege privé-omstandigheden zonder Lozano aan trainingskamp

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws