Amrabat over 'leerzame' Feyenoord-tijd: 'Twee maanden later was ik niets meer'

Amrabat over 'leerzame' Feyenoord-tijd: 'Twee maanden later was ik niets meer'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 10:36di 08-01-2019 om 10:36

Sofyan Amrabat heeft aan den lijve ondervonden dat je in de voetballerij in korte tijd van hero naar zero kunt gaan. De middenvelder van Club Brugge stoorde zich bovendien aan de vele vragen die hem werden gesteld over zijn keuze voor Oranje of Marokko.

"Het was een wijze les, ja. Ik heb er veel geleerd", vertelt Amrabat aan Het Laatste Nieuws over zijn periode bij Feyenoord. "In het begin was iedereen superpositief over me. Ik was zogezegd de koning, de beste middenvelder van Nederland. Ik moest opgeroepen worden voor Oranje, vonden ze."

Maar Amrabat kon ook kiezen voor Marokko en dus was dat vaak onderwerp van gesprek. "Iedereen trok aan me - ik kreeg twintig interviewaanvragen. In de krant werd zelfs een debat gevoerd of ik nu voor Marokko of voor Nederland moest kiezen. En na elke wedstrijd kreeg ik nog maar eens die vraag", aldus Aramabat. "Ze bleven erop hameren. Zelfs van mijn trainer, Giovanni van Bronckhorst, wilden ze weten wat hij me had geadviseerd. Terwijl ik helemaal geen zin had in die discussie. Ik wilde gewoon voetballen."

Kort na zijn keuze voor Marokko had niemand het meer over hem. "Twee maanden na de discussie voor welk land ik zou kiezen, was ik zogezegd niets meer. Ik zat op de bank. Eén fout en het kan zo omslaan." De middenvelder, die afgelopen zomer voor 2,5 miljoen overstapte naar Club Brugge, koos uiteindelijk op gevoel voor Marokko. "Ik heb wel een beetje getwijfeld - dat moet ik eerlijk toegeven. De bondscoach van Nederland, Dick Advocaat, had me uitgenodigd voor een gesprek. Net als de trainer van Marokko. Intussen zit ik toch al aan tien interlands en maakte ik een WK mee."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws