Bazoer doet water bij de wijn: Zeker weten. Maar het draait niet altijd om geld

Bazoer doet water bij de wijn: "Zeker weten. Maar het draait niet altijd om geld"

09-01-2019 07:32
28

FC Utrecht dankt de komst van Riechedly Bazoer mede aan Zakaria Labyad. De 22-jarige ex-Ajacied wil zijn carrière in 'zijn' Domstad nieuw leven inblazen.

"Natuurlijk had ik opties in het buitenland, maar ik wil mezelf hier herpakken", zegt Bazoer in het Algemeen Dagblad. "Ik ben geboren en getogen in Utrecht, mijn ouders wonen er nog. Ik ken de competitie. Het is belangrijk dat ik weer bij mijn familie ben en de draad ga oppakken."

"Iedereen weet dat ik niet veel heb gespeeld en dat het ook bij FC Porto is stukgelopen. Toen wist ik: je moet terug naar Nederland en daar mezelf hervinden", vervolgt de middenvelder. "Ik heb een huis gekocht voor mijn moeder in Vleuten, niet wetende dat Rick Kruys (assistent-trainer, red.) erachter woonde. Die ging bij haar op bezoek terwijl ik in het buitenland was. Zo is het balletje gaan rollen. Toen FC Utrecht op mijn pad kwam, wist ik dat ik daarnaartoe moest."

Bazoer moest financieel veel water bij de wijn doen. "Zeker weten. Maar het draait niet altijd om geld. Ik moet investeren in mezelf, mezelf weer op de kaart zetten. Daarna zien we wel weer verder." Hij hoopt op eenzelfde scenario als Labyad, met wie hij bevriend is. "Natuurlijk speelt het een rol hoe ik Zakaria hier heb zien voetballen. Utrecht heeft hem een mooie kans gegeven. Zo wil ik het ook doen."

Lees ookFC Utrecht stunt met komst van Bazoer (22): "Een klasbak"

Lees ook'Labyad-route' voor Bazoer: 'Duidelijk gekozen om in zichzelf te investeren'